Прощання з колядою – 2024

Для усіх християн Різдво – це одне з найбільших свят в історії людства. Свято на честь того, що сам Бог, Творець неба і землі, Всемогутній, втілився, став людиною, щоб спасти людей усього світу.

Цьогоріч Різдво стало особливим для кожного українця. Адже це час великої любові. Час всепрощення, надії і віри. Час, щоб відчути дух Різдва і впустити в своє серце маленького Ісусика. Христос, народившись, дав нам зрозуміти, у чому полягає сенс нашого життя – боронити і відстоювати всі цінності, які він нам проголосив. А той, хто їх плекає у собі, стоїть на стороні добра і світла. Із року в рік, за традицією, в церкві Івана Богослова відбулось прощання з колядою.

Цього року це свято припало на 21 січня. Свято справжньої української коляди, поєднаної давніми автентичними колядками із піснями в сучасній стилізації.

Розпочали концерт наші гості – Академічний інструментальний ансамбль «Високий замок», які вразили нас неймовірним виконанням коляд та створили настрій на увесь вечір.

Опісля можна було насолодитись співом Єлизавети та Тані Давид, Павла Саврана та дітей парафії, полинути в історію Різдва разом із учнями 5 класу та шкільним ансамблем Суховільського ліцею, взяти участь у лотереї від благодійного фонду «Брат за брата», а також послухати їхні оригінальні щедрівки.

Не обійшовся різдвяний концерт без жіночого хору «Ліра» під керівництвом Юлії Жигаляк та чоловічого хору під керівництвом Тані Давид, спільноти «Койнонія» та учасників Молодіжного Християнського Лідерства.

Гучно завершували концерт ще одні гості – оркестр Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, які разом із суховільською спільнотою прославляли Бога у незвичний спосіб.

Ведучими заходу були Орест Залізняк та Соломія Ковалик. Звукорежисером був Андрій Давид.

Усі гості мали змогу почастуватись пампухами та гарячим глінтвейном, які приготувала для всіх спільнота «Сестринство» та спільно поколядувати на вулиці.

Дякуємо всім учасникам, організаторам та гостям свята. А також нашим Збройним Силам України за те, що тримали небо над Різдвом.

Повідомила Іванка Кравець.


Прощання з колядою 2024 р.