Прощання з колядою 2023

Різдво – особливе свято для всього людства, а для українців насамперед. Бо воно несе життя. Несе життя туди, де його втрачають. Воно несе надію. Надію тому, в кого опускаються руки. Воно несе віру. Несе навіть туди, де ніколи не вірили. Воно несе любов. Справжню, щиру, непідкупну любов. Воно світлом приходить туди, де панує темрява, теплом – туди, де панує холод.

Вчора, 5 лютого, в церкві Івана Богослова відбулось прощання з колядою. Вечір, який був наповнений любов‘ю, добром, вечір, в який гучно лунали українські колядки, вечір, в який і дорослі, і малі прославляли народження Ісуса Христа та підтримували наші традиції. Вечір, в який люди змогли не лише самі стати щасливими, а й завдяки благодійній лотареї від фонду «Брат за брата» подарувати трішки щастя іншим.

Окрім цього, насолодитись співом жіночого хору «Ліра» церкви Івана Богослова під керівництвом Юлії Жигаляк та чоловічого ансамблю церкви Івана Богослова під керівництвом Тетяни Давид, співом маленької Єлизавети Давид, вокального ансамблю Суховільського ліцею під керівництвом Тетяни Давид та вокального ансамблю під керівництвом Наталі Вербянської, співом Павла Саврана та Тетяни Давид, а також новоствореного ансамблю Молодіжного Християнського Лідерства.

Ведучими заходу були Орест Залізняк та Соломія Ковалик. Звукорежисером був Андрій Давид. Усі гості мали змогу почастуватись пампухами та гарячим глінтвейном, які приготувала для всіх спільнота «Сестринство» та спільно поколядувати на вулиці разом з Йосипом Пласконем та Володимиром Чурою.

Дякуємо всім учасникам, організаторам та гостям свята.


Христос Рождається!

Люди,ви неймовірні!

Низький уклін вам за кожну гривню, за кожен викуплений квиток, за теплі слова підтримки, за довіру, за щедрість, за те, що не підвели нас. ❤️❤️❤️

Прозвітуємо у неділю після Літургій!

Команда БФ «Брат за брата»


Дзвенять різдвяні дзвони,
гучно лунає коляда,
несе благословення
Йорданська вода…

Радіє земля, радіють люди!
Син Божий народився!
Наші оселі повняться добрими побажаннями і щедрими віншуваннями…

Таким є другий місяць зими – січень. Кожного року ми знову і знову переживаємо цю радісну подію, це неосяжне для людського розуму таїнство – народження Ісуса Христа! Час невпинно йде вперед… і різдвяні дзвони, і гомін колядки помалу затихають, готуючи нас до іншого незбагненного чуда. Але те, що ми переживаємо протягом цього місяця, ще з більшою силою і яскравішими спогадами спалахує на традиційних концертах, які організовує кожна парафія міста і села під назвою «Прощання з колядою», або як ми ще називаємо «Розколяда». Цієї традиції також дотримується і церква Івана Богослова в селі Суховоля.

Так сталося, що зовсім недавно я стала парафіянкою цієї церкви. Крім недільної Літургії, я побувала на святковому концерті, який організувала парафія 5-го лютого 2023 року. Я отримала масу задоволення від цього дійства, а також мене вразила активність сільської громади, яка, незважаючи на холод, сніг і мороз, залишила свої домівки, щоб ще раз колядками прославити новонародженого Ісусика.

Дякую за чудовий концерт, за ті щирі оплески, якими зустрічали і проводжали вокальні колективи, які своїм співом радували серця, за вітання і побажання, що линули від чистого серця. Дякую за ту різдвяну атмосферу, яка панувала після концерту на вулиці, де всіх чекало частування солодощами і гарячими напоями, а особливо пампушками, які так смакували на морозі! Дякую всім, хто був залучений до проведення цього свята.

Многих і благих Вам літ!

Додому я поверталася з неймовірними враженнями і гарним настроєм!

Дзвіночок дзвонить раз у раз,
відкривайте двері, люди!
Нехай добро зайде до вас
і цілий рік із вами буде!

Нехай лунає коляда, нехай дзвенить над світом Сильна і вічно молода!

Христос родивсь! Славіте!

Повідомила Оля Дмитришин


Відео:
Прощання з колядою 2023 р.

Фотогалерея: