Свято Першої Сповіді та Святого Причастя на парафії св. Івана Богослова

Коли бачиш, що священник подає тобі Чесні Дари,
то думай, що це сам Христос простягає до тебе руку.

Св. Йоан Золотоустий

25 червня 2022 р.Б. напередодні Пресвятої Євхаристії до святково прибраного храму поспішало 32 дітей нашої парафії, їх батьки, хресні батьки, дідусі та бабусі на урочисту подію – свято першої Святої Сповіді та урочистого Причастя. В цей день Свята Літургія ніби незвичайна. Діти, немов маленькі янголята у білому вбранні, що є символом чистоти, із свічками у руках, що символізують світло спасіння, прийшли урочисто прийняти Господа до своєї душі.

Свята Тайна Сповідь – це перепустка в особливий світ життя з Богом. До Сповіді потрібно готуватися заздалегідь і в цьому дітям допомагала сестра Маркіяна. Навчала їх молитов і основ катехизму. Діти старанно вчились і дуже добре засвоїли науку сестри Маркіяни. Хочеться вірити, що ці знання у майбутньому повернуться добротою, любов’ю, милосердям та співчуттям. Таїнство Євхаристії – це найбільший подарунок, який може отримати людина, бо під видами хліба та вина сам Ісус Христос приходить до нашої душі.

Отець Ігор Головчак привітав дітей з великим днем у їхньому житті і побажав Божого благословення кожному відтепер на новій сторінці життя – сторінці з Ісусом і щоб завжди пам’ятали, що віднайшли і зберігають у своїх маленьких серцях великий скарб – Господа.

На згадку кожна дитина отримала подарунок і пам’ятку «Першої Сповіді й урочистого Святого Причастя». Діти розказали дуже гарні вірші про Ісуса та Його безмежну любов.

Наприкінці цієї однієї із найголовніших подій у житті кожної людини, батьки щасливих дітей подякували сестрі Маркіяні за той час на науку, за ту безцінну працю, за ту духовну лепту, яку вклала у дітей, за добре та чуйне серце, а Всечесним отцям – отцю Ігорю, отцю Роману та отцю Назарію за слово Боже, за наставництво та за що недільну науку.

Повідомила Марта Кунець


Відео:

Фотогалерея: