Освячення літургійної каплиці Блаженних Новомучеників УГКЦ

12 листопада 2023 року на парафії св. Івана Богослова в с. Суховоля Городоцького деканату, Преосвященний владика Тарас, єпарх Стрийський звершив Чин освячення літургійної каплиці блаженних новомучеників УГКЦ. Освячення каплиці стало визначною подією, тому в храмі зібралася велика кількість парафіян та гостей. На подвір’ї новозведеної святині єпископа привітали парох о. Ігор Головчак разом із парафіяльною спільнотою та запрошеними священнослужителями.

Святкове богослужіння розпочалося з освячення каплиці і престолу. Перед освяченням, владика Тарас, разом зі священниками, обмив престіл водою з милом, червоним вином та рожевою водою і намастив його миром. Далі відбулося освячення самої будівлі церкви зсередини і зовні.

Відтак, розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія. В часі богослужіння владика Тарас звернувся до присутніх з проповіддю.

Після Літургії єпископ привітав усіх зі знаменною подією освячення літургійної каплиці та вручив подячні грамоти жертводавцям і доброчинцям святині, а отець Ігор подякував владиці Тарасу за спільну молитву.


Освячення каплиці