Відгуки учасників реколекцій для одружених жінок із Книгою Рут

Слава Ісусу Христу!!!

Хочу поділитись враженнями, які залишилися від пережитих тими днями реколекцій!!! Тема реколекцій “Рута”! Так, так та сама старозавітна “Книга Рут”. Здавалобся б, що спільного може бути між старозавітним способом життя і побутом з нашим сучасним, наповненим НАНО технологіями, світом! Які тут можуть бути паралелі? А вони є!!! І ще які!!!

Чотири розділи “Книги Рут” – це повна інструкція, як створити добрі стосунки між батьками і дітьми, між свекрухою і невісткою, між чоловіком і дружиною! А також твої стосунки з Богом! Ця Книга відкрилась мені по-новому, хоча я її читала багато разів! Хочу висловити подяку сестрі Іванці Дмитрів (згромадження сестер редемптористів), яка з великою любов’ю провела ці реколекції!

З любов’ю Марія Швайгер.


Короткий зміст книги

Книга розділена на чотири розділи та містить 85 строф.

Перший розділ розповідає про голод у Землі Ізраїлю, через який Елімелех з своєю дружиною Ноемою і двома синами відправляються в Моав. Там сини одружуються на моавитянках Рут і Орпі (Орфі). Через якийсь час Елімелех і два його сини помирають. Ноема залишається з двома невістками — Рут і Орпою. Коли Ноема вирішує повернутися в Землю Ізраїлю та пробує вмовити невісток залишитися у себе на батьківщині. Однак Рут залишається з нею.

Другий розділ розповідає про те, як прибувши до Вифлеєму Рут збирає колоски, залишені після жнив на полі Вооза, далекого родича Ноеми, для своєї свекрухи.

Третя глава — про те, як Рут за порадою свекрухи відкриває Воозу, що він доводиться їй родичем.

Четверта глава — розповідь про викуп Воозом прав на одруження на Рут і спадщину Елімелеха у більш близького родича, який має право першості на одруження з Рут. Рут народжує Воозу сина Оведа, онуком якого стає цар Давид. Перераховується родовід Вооза і Давида від Фареса, сина Юди.

Книга Рути є ще одною повчальною історією про те, що найпевнішим порятунком у скрутній ситуації є покластися на Бога.