Відбувся регіональний з’їзд молитовних спільнот «Родина Найсвятішого Серця Ісуса»

28-29 липня 2017 року у селі Суховоля Городоцького деканату були особливими, адже на парафії святого апостола Івана Богослова відбувся єпархіальний з’їзд Родини Найсвятішого Серця Ісусового з нагоди 20-ліття спільноти. Розпочався з’їзд вечірнею та привітальним словом отця духівника спільноти в єпархії – отця Ігоря Головчака. Наступними з словами привітань до усіх учасників звернулися гості зі Львова – молодіжна спільнота з храму святого Андрія Первозванного, приготувавши цікаве театралізоване дійство і молитву поезією. Oпісля всі процесійно вирушили на озеро, де після освячення води усі мали змогу відновити обітниці Святої Тайни Хрещення. Продовжилась програма чудовим концертом християнської пісні у виконанні о. Василя Чорнія (Івано-Франківська єпархія) та Павла Саврана (Львів). Поряд горіла яскрава ватра, відважні занурювались у освячену воду озера цілком.

Повернувшись до храму мали змогу молитись молебень до Христа Чоловіколюбця за участі о. Миколи Стручинського, по завершенні відбулись нічні чування під проводом о. Олександра Ройко та п. Мар’яни Лужецької (комісія у справах молоді Стрийської єпархії).

Далі у програмі була вервиця під проводом п. Андрія Борсукевича, виставлення мощей дітей з Фатіми, що в цьому році були проголошені святими -Гіацинти та Франциска. Також учасники помолились панахиду за померлих членів молитовної спільноти. Далі було відведено час на обговорення і прийняття Положення Родини Найсвятішого Серця Ісусового.

Завершився з’їзд Архиєрейською Літургією, котру очолив єпарх Стрийський – владика Тарас (Сеньків), котрий, у свою чергу, подякував усім і кожному за безперервну молитву, котру звершують члени цієї молитви з дня в день. Владика привітав і вручив подячні грамоти активним членам спільноти з усієї єпархії. По завершенні богослужіння, під проводом отця Дем’яна Кастрана ЧСВВ, котрий вже багато років духовно опікується спільнотою по всій Україні, усі мали змогу відновити свою посвяту Найсвятішому Серцю Ісуса.

Крапкою у програмі була спільна трапеза, що дала змогу учасникам поділитися враженнями від пережитого, і висловити побажання про наступні з’їзди.