Заклик владики Тараса до молитви за мир в Україні

В Неділю 23 січня, Папа Франциск стривожений подіями, які відбуваються навколо України, закликав світову громадськість до молитви та посту в наміренні миру у світі в найближчу середу 26 січня. Папа у своєму слові на площі святого Петра сказав: «З тривогою слідкую за зростанням напруження, що загрожує завдати нового удару по мирові в Україні та підважує безпеку на всьому європейському континенті, що має ще ширші наслідки. Звертаюся із палким закликом до всіх людей доброї волі підносити молитви до Всемогутнього Бога, щоб кожна політична дія та ініціатива більше служила загальнолюдському братерству, а не частковим інтересам. Той, хто переслідує власні цілі, завдаючи шкоди іншим, зневажає власне покликання людини, бо всі ми створені братами і сестрами. Тому, зі стурбованістю, з огляду на існуюче напруження, пропоную, щоб наступна середа, 26 січня, була Днем молитви за мир».

Блаженніший Святослав у відеоконференції з митрополитами УГКЦ, просив передати це запрошення Святішого Отця всім нашим єпархіям, екзархатам, парафіяльним та монашим спільнотам, щоб активно включилися в цей молитовний марафон, за мир в Україні.

У відповідь на заклик Папи Франциска та прохання Блаженнішого Святослава, звертаємося з проханням до духовенства та вірних Стрийської єпархії, у середу 26 січня 2022 року активно долучитися до молитви за Україну. Де це є можливо, об 11:00 год. просимо відслужити Божественну Літургію в парафіяльних храмах, а о 12:00 год. провести спільну молитву на вервиці.

Розуміючи, що за такий короткий час важко буде зібрати всіх парафіян на спільній молитві, тому закликаємо єднатися у молитві, використовуючи засоби комунікації, а також молитися у своїх родинах. Дуже важливо, щоб в цей день тривати на молитві та пості, разом зі Святішим Отцем, єпископами та Божим Людом, випрошуючи у Господа миру для України.

З Архиєрейським благословенням,

вл. Тарас Сеньків, О.М.
Єпарх Стрийський