Травень — місяць Матері Божої

Травень! Останній місяць весни. Все буяє, все цвіте. Цей гарний місяць приносить нам чудове свято: свято мами!

Мама! Скільки тепла, ніжності і любові вкладено в це слово. Скільки поетів і композиторів оспівують її у своїх піснях і віршах, а невмируще Шевченкове слово «Нічого кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим…» є актуальним по всі дні.

В травні ми згадуємо ще одну маму, яка є матір’ю для всіх нас. Це – наша Небесна Мама, Мама Марія!

Убрала весна землю квітками, а всі ті квіти на свято мами.
У свято мами весь світ радіє, радій і ти, Діво Марія!

Це місяць, під час якого ми з особливою побожністю розмірковуємо про роль Марії в історії спасіння та звертаємося до Неї з молитвами. Це також місяць, у який на прикладі Богородиці нам варто замислитися над роллю матері у житті кожної окремої особи і всього людства.

Марія – єдиний Божий поміст до людей. Вона – нове небо, Вона – джерело, з якого б’є жива вода для спраглих і ті, що її п’ють видають стократний плід. Ми не маємо іншого довір’я крім того, що його черпаємо від Тебе, Діво Маріє. Пречиста Діва Марія любить нас любов’ю рідної матері. Вона розуміє наші терпіння, наші потреби і як добра Мати, випрошує в свого Сина нам пораду і поміч у всіх пекучих справах, що нас непокоять. Отже, віддаймося з довірою під покров Пресвятої Богородиці, поручаймо у молитвах ввесь наш рід і цілу Батьківщину.

До Богородиці з запалом нині прибіжім, грішні і смиренні
І припадім у покаянні, взиваючи з глибини душевної
Владичице, поможи, змилосердившись над нами
Поспішися, бо загибаємо від множества гріхів
Не заверни рабів Твоїх з нічим, бо в Тобі єдину заступницю маємо.

Повідомила Оля Дмитришин