Екуменічне прощання з колядою в с. Суховоля

Єднаймось браття, колядуймо!

Змінюється світ, життя дарує нові випробування, людство вчиться жити з цим, але незмінним в усьому цьому є тверда віра та надія на Господа, незважаючи на приналежність до будь-якої християнської конфесії!

З Божою поміччю, 7 лютого 2021 року у стінах храму св. Івана Богослова в селі Суховоля, традиційно, усіх жителів села та гостей, зібрала спільна коляда в рамках екуменічного проєкту «Прощання з колядою 2021».

Цьогорічне свято було проведене у форматі єдності усіх християн і почалось зі спільної молитви усіх конфесій села Суховолі. Приємним нововведенням цьогорічного свята була також і участь сольних виконавців та вокально-інструментальних ансамблів із Зимної Води в рамках новоутвореної ОТГ. Гарна традиція! Надзвичайно чуттєвим виконанням колядок тішили гостей колективи із Суховолі та Зимної Води.

А саме:

розчулили своїм виконанням колядки дует Софії Романко та Каріни Крук (с. Суховоля),

дивував чуттєвим дитячим співом шкільний вокальний ансамбль Суховільського ліцею під керівництвом Тетяни Давид,

до самих сердець лунала авторська коляда Христини Юрчишин (с. Суховоля),

Тетяна Давид в дуеті із Христиною Юрчишин своїм співом обійняли душі гостей,

жіночий хор парафії свв. апп. Петра і Павла ПЦУ с. Суховоля (керівник – Йосип Пласконь) вкотре передав красу та милозвучність української автентичної коляди,

мужності та твердості у святі додали гучні коляди у виконанні чоловічого ансамблю церкви св. Івана Богослова (керівник – Тетяна Давид),

ніжністю та легкістю доповнив свято спів жіночого хору церкви св. Івана Богослова (керівник – Юлія Жагаляк),

спільне виконання жіночого та чоловічих ансмаблів с. Суховолі із солісткою Наталією Вербянською торкнулось кожного серця і розчулило його,

тріо «Дивоцвіт» Народного дому с. Зимна Вода (керівник – Марта Бойко) з перших акордів закохав у себе слухача,

Мартуся Іващишин та тріо «Дзвіночки» (вихованці Народного дому с. Зимна Вода, керівник – Мар’яна Іващишин) неймовірно довершили своїм виконанням концертну програму свята,

важко було стриматись, аби не колядувати разом із вокальним квінтетом та вокально-інструментальним ансамлем (с. Зимна Вода),

щиро та від усього серця гостям свята завіншувала наймолодша учасниця концерту, трьохрічна мешканка с. Суховоля – Єлизавета Давид.

Кульмінацією свята стало театралізоване дійство із вогняним шоу на церковному подвір’ї «Вертеп на ходулях» (м. Дрогобич), які вкотре продемонстрували усім важливість присутності Бога у житті і в серцях кожного!

Ведучими концерту були Орест Залізняк та Соломія Ковалик. Організатор святкового дійства – о. Ігор Головчак, парох парафії св. Івана Богослова УГКЦ.

7 лютого 2021 року всі ми вкотре переконались, що усі негаразди і труднощі видаються мізерними, якщо живемо ми у єдності та любові. Бог – це любов! А церква усіх нас об’єднює заради любові!

Колядуймо, браття! Христос Рождається!

Повідомив Зеновій Дуда


Христос народився! Славімо Його!

Ще один рік прожито… Рік великих випробовувань, рік сподівань. Прощання з колядою – це як підсумок цілого року. Чи об‘єднаємось, чи почуємо один одного, чи кинемось допомагати один одному!?

І вже традиційно, четвертий рік поспіль, нам вдалось успішно провести ярмарку і благодійну лоторею, гроші від яких поповнять скарбничку припарофіяльного фонду «Брат за брата». Попри морози, заметіль ми відчували велику підтримку і любов людей які жертвували свої кошти, знаючи що кожна гривня стане порятунком людині, на долю якої випадуть випробування хворобою, чи іншою бідою! Низько кланяюсь кожному чиє серце відкрите на жертву для ближнього!

В пророка Малахії є чудові слова (Мал. 3.10):

«Приносьте всі десятини до комори, щоб була пожива в моїм домі, і таким чином випробуйте мене, – говорить Господь сил, – чи не відчиню вам загат небесних і не виллю на вас благословення понад міру?»

Також висловлюємо щиру подяку:

  • всім, хто допоміг з частуванням, особливо сестринству парафії св. Івана Богослова,
  • п. Андрію Давиду за озвучення на вулиці,
  • п. Василю, п. Ярославу Сабадаш та іншим, хто долучився до організації ватри,
  • п. Йосипу Пласконю за музичний супровід коляди при ватрі,
  • а також всім учасникам і гостям свята!

Повідомила Марія Швайгер


Відео:
Прощання з колядою 2021 р.
Прощання з колядою 2021 р. (оператор с. Зимна Вода)
Прощання з колядою 2021 р. (на дворі)

Фотогалерея: