Запитати священника

На даній сторінці ви можете поставити питання священникові, та через деякий час (від кількох годин до пари днів) отримати відповідь.

Перш ніж писати своє запитання, перегляньте відповіді до вже заданих нижче. Можливо, ви знайдете відповідь на своє питання.


Ваше питання:

Відповіді на поставлені питання:


7 серпня 2020 р. 17:45
Запитання:

Я хочу одружитись з хлопцем, і взяти шлюб.. Але він уже був одружений, і має шлюб з іншою. Проте вона залишила сімю, і вже живе з іншим. Чи може він взяти церковний розвід, для створення іншої сімї.

» Показати відповідь

Відповідь священника:

Слава Ісусу Христу!

Перш за все потрібно сказати, що у Католицькій Церкві шлюбних розводів не існує. Шлюб даний один раз і назавжди за наказом Ісуса Христа: “… що Бог з’єднав, людина нехай не роз’єднує…”. Існує можливість звернутись до церковного суду з питанням визнання шлюбу недійсним. З вагомих причин, які будуть виявленні під час розгляду справи шлюб може бути визнаним як недійсний, або ж навпаки. Раджу також при потребі звернутись до свого місцевого священика.

« Згорнути


4 червня 2020 р. 14:27
Запитання:

Діяння апостолів. Глава 5 Історія про Ананію і Сапфір.Це подружжя хотіло стати християнами,для того їм потрібно було продати все майно і відати апостолам. Ананія продав все майно але не всі гроші відав апостолам. Про це дізнався апостол Петро і наказав вбити. Чому слуги апостола Петра взяли на себе гріх і вбили це подружжя? Чому потрібно було віддавати гроші для того щоб бути християнином, як на мене це нагадує якусь тоталітарну секту завдання якої просто заробити грошей на довірливих людях?

» Показати відповідь

Відповідь священника:

Слава Ісусу Христу!

Перш за все хочу подякувати за запитання. Однак мушу зауважити, що воно містить у собі багато помилкових тверджень, які походять від неуважного прочитання самого біблійного тексту. У Вашому питанні Ви чомусь стверджуєте:

  1. що для того щоб «стати християнином потрібно було продати…». У тексті про це не згадується зовсім. Продавали свої доми чи поля виключно з доброї волі. Про це свідчить контекст даного уривку Дії 4, 32-37, та безпосередньо вірш Дії 5,4. З тексту бачимо, що Ананія та його дружина, з різних можливих на то причин (велике прив’язання до майна, людський піар, жадність, страх та інше), просто хотіли обдурити інших (Дії 5,4).
  2. «продати все майно». У тексті читаємо, що Йосиф прозваний апостолами Варнавою продав тільки поле Дії 4,37, власники земель чи домів продавали «їх» Дії 4,34. Отож з тексту невідомо чи продавали абсолютно все, чи лише якусь частину, яку жертвували Богові. Ананія з дружиною продавши маєток Дії 5,1 (точно не відомо про що йдеться) мали віддати гроші лише за поле Дії 5,3.8, саме так як зробив Йосиф Дії 4,37. Підсумовуючи, можемо бути певні, що у ранньої громади християн було однакове ставлення до приватного майна. А саме те, що все приватне майно дане Богом для того, щоб допомагати іншим та чинити добро (Дії 4,32).
  3. Апостол Петро не наказував нікого вбивати. Що Ананія, так і його дружина впали мертвими самі (Дії 5,5.10). Ми можемо сприймати смерть як покарання від Бога за те, що вони вчинили, однак тут радше йдеться про знаки та символи, які ведуть до повчання. По перше, з Богом не «жартують», по друге, хоч би який маєток був він належить Богові, бо приховавши щось для себе не зможеш цим скористатись (смерть чатує кожної миті).

« Згорнути