Перша Сповідь та урочисте Святе Причастя

У суботу 17 червня 2017 р. Божого у храмі св. Івана Богослова відбулось свято Першої Сповіді та урочистого Святого Причастя для діток. Це свято, зазвичай, на нашій парафії триває два дні. Цьогоріч до причастя приступило 38 діток під проводом сестри Маркіяни.

Перша Сповідь дитини — дуже важлива подія в житті сім’ї. Батьки цих діточок з найменшого віку виховують у дітях відповідальність за свої вчинки, навчають їх не боятися визнавати помилки. Це діти, які «виросли в Церкві на очах парафіян». Вони готувались до Першої Святої Сповіді й урочистого Святого Причастя відповідально.

Діти та батьки з трепетом душі чекали на мить тайни покаяння. До Першої Сповіді дітки вишикувалися по парах перед храмом, чекаючи на запрошення від отця Ігоря. Їхнє красиве сніжно-біле вбрання виблискувало на вечірньому сонечку. Золота вишивка робила їх ще більш привабливими, і в цих костюмах діточки були схожі на маленьких ангеликів, які приходять до Господа Бога, щоб він їх благословив і допоміг у всіх їхніх починаннях в християнському житті. Ці урочисті вбрання були придбані за кошти парафії. І хоч вони коштують недешево, але воно того вартує. І ти розумієш це, в той самий момент, коли реальність перевершує сподівання. За традицією, яка існує в нашому храмі, кожен написав перелік своїх гріхів на аркуші паперу. Після сповіді, кинувши їх у спільну металеву посудину і відмовивши покуту, записки спалюються в знак того, що душі діточок звільняються від гріхів. Під час Святої Літургії діти прийняли Святе Причастя. Наприкінці свого свята вони мали змогу зробити фотографії із священиками, хресними батьками, рідними…

Хлопчики і дівчатка надовго запам’ятають день, коли прийняли Пресвяту Євхаристію – найбільший скарб для безсмертної душі кожного християнина. Нехай ця тиха радість особливої зустрічі з Богом, яка нині наповнила їхні серденька, серця їхніх рідних, упродовж усієї мандрівки дорослим християнським життям, зміцнює і підтримує діточок. Нехай кожен наступний крок у їхньому житті, маленький чи великий, буде завжди у напрямку до Неба!