Відгуки учасників євангелізаційного курсу Школи св. Андрія

Слава Ісусу Христу!

Нещодавно ми пережили курс “Емаус”, який у нас в храмі провела Школа євангелізації апостола Андрія.

Емаус… Маленьке селище поблизу Єрусалиму. Але яку роль відіграло це маленьке селище у моєму житті? А вірніше шлях до Емаусу. Кожний переживає цей шлях у своєму житті. Шлях, який віддаляє нас від Ісуса! Шлях розчарувань…

Щоб Ви зрозуміли, що відбувалося у моїй душі, я запрошую Вас ще раз пройти з учнями Ісуса, цим шляхом. Двоє людей, які належали до найближчих учнів Ісуса, які були свідками його чудес, зцілень, які слухали Його навчання. Сказати, що вони були вражені, коли побачили Ісуса розіп’ятим між двома розбійниками, то не сказати нічого. Зі сльозами на очах і розбитим серцем вони супроводжували Його до гробу, де поховали не тільки свого Вчителя, а також всі свої сподівання. Через три дні вони повертались, розчаровані, до свого звичайного життя. Вони зневірені і вогонь їхньої надії згас…

В мене є свій шлях до Емаусу, і дуже добре знайомий, цей стан душі, коли ти не розумієш Божого плану. Тебе розчаровують люди, тебе розчаровують твої друзі, ти сам себе розчаровуєш…

І тоді, в якийсь момент мого життя, я зрозуміла, що на цьому шляху до мене приєднався подорожній. Він говорив зі мною через СЛОВО. І чим більше я слухала Його і читала Його, тим більше Він зціляв мої рани. З часом я віднайшла втрачені надії і смак життя. З часом Він навчив мене довіряти Йому всі свої думки, тривоги, мрії, бажання. Він став моїм найкращим другом. Кожен раз я зустрічаюся з Ним у Святому Причастя і тоді я повертають, і біжу до Єрусалиму з радістю проголошую, що Він воскрес! А також, що через Слово, Ісус подає нове життя, тим що йдуть разом з Ним.

Я дуже вдячна о. Йоану, Ірині і Надії, які провели цей курс. Вдячна за можливість, ще раз пройти шляхом віднайдення. “Бо ні зілля, ані припарки їх не вилікували, і лише Твоє, Господи, слово, що всіх ізціляє”. (Муд. 16,12.)

З любов’ю Марія Швайгер.


Колись я часто чула, що Святе Письмо – це книга книг, це путівник життя, та читаючи, не могла до кінця усвідомити глибини цього вислову.

А реколекції, які для нас проводила Школа Андрія, допомогли мені почати читати Біблію по-новому. Тепер я щоразу намагаюся віднайти рядки, які справді навчають жити по совісті та віднайти душевний спокій.

Я зрозуміла, щоб жити по Слову Божому, я повинна сама його шукати у Святому Письмі.

Тому, читаючи по хронології Книгу Царів, я тепер щоразу відкриваю навгад, наприклад, послання Якова, та інші рядки, які приносять мені душевний спокій та мир на серці.

Орися, 28 років.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *